Satisfacció dels assistents al 1er taller de compostatge de la UvB
El passat diumenge 17 d’octubre va tenir lloc el primer Taller de Compostatge organitzat per la UvB.
Els assistents varen gaudir d’un Taller magníficament impartit per tècnics de l’empresa Compostadores.com que, després d’explicar de forma molt didàctica en què consisteix i quina és la tècnica del compostatge a casa, van resoldre els dubtes del públic assistent.
De la formació es van poder extreure unes conclusions importants:
- Bellaterra és una població privilegiada alhora de dur a terme el compostatge. Podem aprofitar les restes del jardí de casa i barrejar-les amb les restes orgàniques de la cuina. El compost resultant ens permetrà aconseguir un magnífic adob que ens servirà per tenir un jardí més esplèndid i un hort més fértil .
- El compostatge pot ajudar a mitigar el problema de les escombraries a Bellaterra. Es podrien acabar les bosses de restes orgàniques a les voreres, la polèmica de si només es recull una bossa, l’escampada de bosses per les cases veïnes per tal que el camió les reculli, etc.
- El compostatge redueix les emissions de CO2 de diverses maneres:
- Els residus orgànics en un abocador emeten CO2.
- Estalviem les emissions del camió d’escombraries.
- L’adob que aconseguim amb el compostatge casolà ens estalvia comprar adobs industrials que, si no són sostenibles, s’han fabricat amb el cost de grans emissions de CO2.
En acabar el Taller vàrem poder passejar pel Bosc ZEO de Maracanã, centre de interpretació del paper del bosc en la lluita contra el canvi climàtic.
A l’aperitiu posterior, els assistents van intercanviar experiències sobre el compostatge i es van sortejar dos compostadors.
La UvB i l’empresa Compostadores.com van recollir l’interès per una compra col·lectiva de compostadors i es van emplaçar per parlar-ne.
La Plataforma ZEO, col·laboradora del Taller, calcularà les emissions de CO2 del mateix. Amb aquesta finalitat cada assistent va especificar com hi havien acudit, caminant o en cotxe i, en aquest cas, amb quin tipus de vehicle i des d’on.
Aquest primer taller s’emmarca en el projecte de la UvB, Bellaterra més Sostenible 2030, i tindrà continuïtat amb l’organització de més formacions i tallers perquè cada vegada s’incorporin més veïns a la pràctica del compostatge.