Així ha sigut

La Unió de Veïns de Bellaterra porta 75 anys vetllant pels interessos dels veïns de Bellaterra

1947

Creació de la UPB

El 15 de setembre de 1947 es va constituir la “Unión de Propietarios de Bellaterra (UPB)”, que anys després es va convertir en la Unió de Veïns que coneixem. El nom va ser en castellà a causa del règim franquista que hi havia a Espanya.

1978

Refundació de la UvB

Després de la mort de Franco i el procés d'obertura política, la UPB decideix canviar-se el nom per iniciar una nova era amb postures més ben definides, per tal de poder representar de forma més fidel els interessos dels bellaterrencs

1979

L'arribada dels Tres Reis d'Orient

La Unió de Veïns de Bellaterra gestiona l'arribada dels Tres Reis d'Orient. La tradició ha arrelat al poble i des de llavors, Bellaterra acull els Reis Mags que arriben en tren i desfilen en cotxes antics.

1990

Moviment per la independència

Comença la dècada de la segregació a Bellaterra. Dins de la Unió de Veïns es comença a coure el moviment per la independència de Bellaterra, per aconseguir un ajuntament propi.

1990

Lluita per una Bellaterra segura

Paral·lelament, la Unió de Veïns lidera la lluita per minimitzar l'impacte de la circulació a Bellaterra, millorar l'estat de l'asfalt i aconseguir un aparcament pels veïns a prop de l'estació dels FGC.

1993

La presidència d'en Joan Ros

Durant deu anys el bellaterrenc Joan Ros és el president de la Unió de Veïns de Bellaterra. Comença un període de relacions cordials amb l'Ajuntament de Cerdanyola. La Unió de Veïns emprèn el projecte del Centre Cívic per Bellaterra per aconseguir un espai comú i de trobada entre veïns.

1997

Ens fem càrrec de l'Esquirol

Fins al 2004, la Unió de Veïns es va fer càrrec d'aquest mitjà de comunicació local amb la bellaterrenca Isabel Bernier com a directora.

2000

La lluita per l'EMD

Després que el Tribunal Suprem rebutgi l'expedient de segregació, la Unió de Veïns recondueix aquesta situació amb una nova fórmula. Comença a treballar per aconseguir l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra.

2005

Una nova era per Bellaterra

S'aprova la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra i des d'aleshores, la Unió de Veïns segueix impulsant iniciatives socials i culturals per dinamitzar la comunitat de Bellaterra.

2018

Una Bellaterra + sostenible 2030

L'any 2018 la Unió de Veïns presenta el projecte “Bellaterra + sostenible 2030”, de la mà de la Junta presidida per Josep Ma Riba, amb idees i projectes per recuperar una Bellaterra més respectuosa amb el seu entorn natural i abocada a la reducció d'emissions de CO2.

Últimes noticies

La unió fa la força